ב"יד הנדיב" -אחוזת הקבר של בנימין אדמונד ועדה(אדליידה), נציג את זוית הראייה של הבארון והבארונס. איפה גדלו ? מה היה חלקה של הבארונית בהחלטותיו של בעלה בקולוניות של ארץ ישראל ומה היו האינטרסים שלהם כאן.
את הטיול בזכרון יעקב עצמה נתחיל בבית הקברות: כאן טמונה שרה אהרונסון לצד אמה, מלכה, ושתיהן מוקפות בגדר. למה? מבין הקברים עולים וצצים סיפורי אהבות כואבות ויחסים נשגבים ופותחים לנו שער אל החיים בזכרון יעקב של סוף המאה ה 19- וראשית המאה העשרים.
נספר על החתיך שובר הלבבות – אבשלום פיינברג, על הדוקטור הלל יפה, על איך ש"המצב פשט את הרגל"… ורגע אחר כך הגיע ונציאני…. עמם נפסע לאורך הרחוב הראשי של המושבה הישנה שהיתה
"פאריס של המזרח התיכון" – מדרחוב יפהפה ומשופץ בטוב טעם.
בעצם , למי נשלחו 1000 הנשיקות ? לשרה או לרבקה ? ? ומדוע ירקו נשי זכרון על שרה הגיבורה ? ובכלל – מי עוד אהבו את שרה שלנו ?
נשמע על "מצעד הנסיכות" של האדון שייד, ואיך עבר שרביט החינוך לידי הנשים. נציץ בבאר של משפחת תשבי, בחאקורות שונות (חצרות האחוריות( , בבתים משופצים.
נבקר בבית הכנסת העתיק שתרם הברון רוטשילד לבני המושבה, ב"גן-טיול" המפואר ונשמע על אפם הגבוה של פקידי-הברון ועל זוג המכנסים הלבנים ששלח הברון לכבוד פורים : מה היה האינטרס של הבארון במושבה הקטנה ?
לקינוח – נכנס עם רעש הכרכרות אל חוילתם המפוארת של בני הזוג לנגה, ניטה, אישה עדינה ומלאת חיים "תארח" אותנו בביתה. על רקע שרידי הוילה -נעלה את סיפורם הנורא של בני המשפחה, המנוקב בסימני שאלה.
במהלך הטיול נשיר שירי ראשונים מתוך שירון.
משך : כארבע שעות בלי כניסות
מדריכה, משחקת ושרה : טלי בצלאל-שושני : מורת דרך, זמרת ושחקנית
כל הזכויות שמורות לטלי בצלאל שושני © 2022
כתבו לי